Verpleegstershorloges

Horloges voor verpleegkundigen, ook wel genaamd verpleegstershorloges zijn horloges die niet om de pols worden gedragen maar aan de kleding of het uniform. Een verpleegkunde horloge wordt meestal met een speld bevestigd. Ook zijn er horloges die een knijpertje of magneet bevestiging hebben. Een verpleegsterhorloges heeft een omgedraaide wijzerplaat. Hierdoor is het gemakkelijk afleesbaar als het gedragen wordt op de borst.

Een verpleegstershorloge draagt bij aan een betere handhygiëne. Doordat het horloge niet om de pols wordt gedragen is er veel minder kans op bacterie overdracht op patienten. Ook zijn de handen en polsen veel beter hygiënisch te wassen als je een verpleegstershorloge gebruikt in plaats van een polshorloge.

Verpleegkundehorloges zijn er in veel verschillende modellen en designs. Er zijn horloges met een grote wijzerplaat die gemakkelijker afleesbaar is. De meeste verpleegstershorloges hebben lichtgevende wijzers. Sommige horloges hebben verlichting door middel van een lampje. Hierdoor is de tijd goed afleesbaar in een donkere situatie, bijvoorbeeld tijdens een nachtdienst.
Er zijn horloges gemaakt van siliconen die zeer gemakkelijk te reinigen zijn. De metalen verpleegstershorloges kunnen weer beter tegen een stootje. De kunststof verpleegkundehorloges zijn vaak licht van gewicht en comfortabel te dragen.

De verpleegkundehorloges zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je altijd een leuk horloge vinden wat bij je uniform of kleding past.