Keuzehulp schoenen

WELKE SCHOEN IS GESCHIKT VOOR U?

Er zijn vele soorten schoenen voor de medische sector, in diverse prijs- en kwaliteitsverhoudingen, beschikbaar. Welke schoen voor u het beste geschikt is, hangt met name af van de kenmerken van de schoen en de door u gewenste toepassing.

Door middel van onderstaande informatie kunt u een keuze maken uit de verschillende schoenen bij NurseOClock NL en de voor u geschikte schoenen aanschaffen.

 

material shoes

1. MATERIAAL

Leer. Het voordeel van leren schoenen en klompen is dat het goed ademt en zich zet naar de vorm van de voet. Het nadeel is dat leer wat duurder is.

Kunststof. Kunststof klompen hebben het voordeel dat ze lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen zijn. Sommige modellen zijn autoclaveerbaar.

 

heel shoes

2. OPEN HIEL OF GESLOTEN HIEL

Een open hiel zorgt er voor dat de schoen of klomp gemakkelijk aan of uit te trekken is. Ook geeft het extra lucht aan de voet. Vaak hebben de schoenen met een open hiel een (verstelbaar) hielbandje om ervoor te zorgen dat de schoen goed blijft zitten aan de voet.

Een gesloten hiel biedt wat meer steun aan de voet. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld steunzolen te plaatsen.

 

safety shoes

3. EISEN VEILIGHEID

Antistatisch. Antistatische schoenen hebben een weerstand die eventueel opgebouwde electrische spanning gecontroleerd afvoert. Deze schoenen zijn in vele werkomgevingen inzetbaar.

Antislip. Schoenen met een antislip zool hebben een zool die zo ontworpen is dat de schoenzool veel frictie geeft. Hierdoor is de kans op bijvoorbeeld uitglijden kleiner.

 

hygiene shoes

4.EISEN HYGIËNE

Wegens hygiënische eisen kan het zijn dat het vereist is om de schoen goed schoon te kunnen maken.
Sommige schoenen uit ons assortiment zijn daarom autoclaveerbaar.
De NursingCare Wash&Go schoen is machinaal wasbaar tot 30 graden.

 

shoe size

5. SCHOENMAAT

De maat van medische schoenen en klompen komt over het algemeen overeen met de maat van normale schoenen. Bij twijfel kunt u het beste een maat groter kiezen. Onze ervaring is dat er het vaakst geruild wordt voor een grotere maat. Mochten uw nieuwe schoenen niet passen dan kunt u ze uiteraard omruilen bij ons.

 

brand shoes

6. MERK

NursingCare is een Portugees merk wat speciaal schoenen ontwerpt voor de zorg professional.

Sanita klompen zijn één van de meest populaire merken voor medische klopmen.

Toffeln schoenen en klompen zijn zeer geliefd in heel Europa door hun hoge kwailiteit en gebruiksvriendelijkheid.

Tjoelup klompen zijn eigentijdse klompen met een hoge afwerking.

Wock schoenen kenmerken zich door hun autoclaveerbaarheid waardoor ze optimaal te reinigen zijn.