Medische instrumenten

Voor arts en verpleegkundige hebben wij een groot assortiment met noodzakelijke en handige medische instrumenten. De verschillende medische instrumenten kunnen gebruikt worden in het ziekenhuis, zorginstelling, thuiszorg en artspraktijk.

Scharen en kochers: Voor verpleegsters en artsen zijn er veel verschillende scharen verkrijgbaar. De verpleegkundeschaar is een rechte schaar voor algemeen gebruik. Een verbandschaar heeft een knik in de bladen waardoor de schaar geschikt is voor het knippen van verband. Er zijn ook scharen voor speciale werkzaamheden. Zo is er een iris schaar, een hechtschaar en een Metzenbaumschaar. De klemmen, ook wel kochers genoemd, zijn er in verschillende lengtes.
Alles scharen en kochers zijn te bestellen in verschillende kleuren.

Pupillampjes: Pupillampjes zijn handige lampjes voor verpleegsters. Met een pupillampje kan de pupilreflex worden getest.

Stethoscopen: Stethoscopen worden gebruikt door artsen en verpleegkundigen om naar de longen en het hart te luisteren en bij het meten van de bloeddruk. Er zijn verschillende stethoscopen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Stuwbanden: Een stuwband wordt gebruikt bij het aanprikken van een ader. De stuwbanden zijn latex-vrij en hebben een snel sluiting.

Bloeddrukmeters: Analoge en digitale bloeddrukmeters zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen voor artsen en verpleegkundigen.